Ina nagrada 2006.

Završio je prvi ocjenski rally sezone u organizaciji AK INA. Posade su se već u 8 sati ujutro okupile oko Inine poslovne zgrade u Aveniji Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu. Program je tekao bez kašnjenja na oduševljenje natjecatelja i prisutnih gledatelja. Nakon što su odvezle prvi ispit spretnosti koji je započeo u točno 10 sati i 31 minutu posade su se uputile na stazu u Lovinčićevoj ulici. Ipak može se prigovoriti prekratkom vremenskom roku za prolazak zadanih etapa. Posade su kasnile u vremenske kontrole, a one koje su stizale na vrijeme, stizale su u zadnji tren. Gužve u gradu su bile velike, a na jednom dijelu su se obavljali građevinski radovi.

Oko određenih pojedinosti u bodovanju neke posade i organizatori nisu našli zajednički jezik, ali ako zaboravimo tu stavku ostatak natjecanja prošao je solidno. Posade su više-manje točno odvezle zadane ispite kojih je bilo šest, a vozili su se na dvije navedene lokacije.Gledatelji koji su se okupili oko staze vjerno su navijali bez obzira na ružno i kišno vrijeme.

Od prijavljenih 35 posada pojavilo ih se čak 31, a završilo njih 29 koji su se bodovali za Prvenstvo Hrvatske, dok je onih koji su bodovali i za Prvenstvo Zagreba završilo 19.

I u Prvenstvu Hrvatske i u Prvenstvu Zagreba u ukupnom poretku najspretnija je bila posada Antun Laušin/Lana Laušin u Hondi Civic, slijedili su Miro Birt i Danijel Šola u Zastavi Yugo, dok su treće pobjedničko mjesto zauzeli Marko Cesar i Marko Dremel u Peugeotu 205.

Među deset najboljih u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske našli su se još:
4.Nenad Damarija/Nataša Damarija – Autobianchi
5.Alen Vačić/Marjan Čengić – Proton 315
6.Damir Birt/Ivan Dremel – Hyundai Accent
7.Luisa Božičević/Nensi Lučić – Autobianchi
8.Vedran Đukić/Marin Vuković – Citroen C2
9.Vladimir Poredski/Bruno Boršić – Peugeot 205
10.Danijel Babić/Ivan Grubišić – AutobianchiNastupile su četiri od pet prijavljenih ženskih posada. Najbolje su bile Luisa Božičević i Nensi Lučić u Autobianchiju, slijedile su Martina Mihok i Željka Melić u Renault Cliu, te Lana Frančić i Mirjana Šimek u Peugeotu 206.

Od juniora se pojavila samo jedna posada, Ivan Uršanić i Miroslav Petrić u Hyundai Getzu koji su tom prigodom odnijeli maksimalan broj bodova.

Klub sa najboljim posadama bio je AK HBT Racing, slijedio je AMD Zanatlija, te AK Delta. Nastupila su i tri tima, najbolji je bio Rival Maziva Racing, zatim Ferotrans Samobor, te Skok Racing.U poretku klasa najbolji su bili:

KLASA 1
1.Miro Birt/Daniel Šola – Zastava Yugo
2.Nenad Damarija/Nataša Damarija – Autobianchi
3.Luisa Božičević/Nensi Lučić – Autobianchi

KLASA 2
1.Antun Laušin/Lana Laušin – Honda Civic
2.Marko Cesar/Marko Dremel – Peugeot 205
3.Alen Vačić/Marjan Čengić – Proton 315

KLASA 3

1.Damir Birt/Ivan Dremel – Hyundai Accent
2.Vjekoslav Čičko/Dean Ciglenečki – Toyota Corolla
3.Igor Janko/Slavko Janko – Ford Focus

Sljedeći ocjenski rally predviđen je za 7. listopada u organizaciji AK Delta.

Autosport.hr