"Čunjaši" okončali sezonu

Proteklog vikenda u Zagrebu u organizaciji AK Ina održao se posljednji ocjenski auto rally sezone. Od šest ispita spretnosti, četiri su se održala na parkiralištu Inine zgrade kod Zagrebačkog Velesajma, a dva na parkiralištu "Ine – Naftaplin" u Lovinčićevoj ulici.

Kako je jesen već u punom zamahu, tako ni vrijeme nije odudaralo, oblačan i hladan dan bez kiše. Natjecatelji ni da su htjeli nisu mogli smetnuti s uma da je jesen, na stazi u Lovinčićevoj ulici bilo je nešto lišća, iako su organizatori učinili svoje i trudili se pomesti stazu, vjetar je tu i tamo učinio svoje. Također kritika na stazu u Lovinčićevoj, na njoj se nalazila rupa koju je bilo nemoguće zaobići, posebno u drugom ispitu kada je riječ bila o vožnji 100 metara ravno i istim putem unatrag, tako da su posade htjele, ne htjele svojim automobilima obavezno lupile u rupu. Sve bi bilo riješeno samo da je ispit bio pomaknut nekoliko metara unatrag.


foto: Marko Šivak

Ako smo za ispite spretnosti sa prethodnog natjecanja rekli da su djelovali komplicirano, za ove bismo trebali ostati bez teksta. Gledajući skice djelovali su nezapamtivo i jako komplicirano, no uz koncentraciju i vizualno zamišljanje imali su smisla, samo su zahtijevali jako dobru proračunatost i umijeće, jer nije jednostavno vijugati među čunjevima na sve moguće strane "u rikverc", to napraviti bez greške i u što brže vrijeme.Ovoga puta najspretnijom i najbržom pokazala se posada Antun i Lana Laušin u Hondi Civic, drugi su završili pobjednici prethodne utrke Marko Cesar i Marin Vuković u Peugeotu 205 zaostavši 4 sekunde, dok su treći bili Dejan Ciglenečki i Čedo Ciglenečki u Autobianchiju. Kako su pojedini ispiti bili prilično komplicirani bilo je dosta krivih smjerova, stoga su neki natjecatelji ispali iz borbe za prva mjesta. Među prvih deset svoja mjesta našle su sljedeće posade:

4.Boris Kuvačić/Goran Bronzović
5.Miro Birt/Danijel Šola
6.Vladimir Poredski/Tomislav Postružin
7.Alen Prodan/Sanjin Prodan
8.Darko Vonić/Danijel Bogdanić
9.Marko Mrkalj/Dragan Jelić
10.Emir Agić/Albin Gomaz

Ne zaboravimo ni na vjernu publiku koja se okupila kao i na prošloj utrci samo na parkiralištu "Ine" kod Zagrebačkog Velesajma, dok su u Lovinčićevoj zakazali, ali ponovno iz istih razloga kao i na protekloj utrci, previše gužve po gradskom prometu za samo dva ispita spretnosti koja su se održala tamo.Vratimo se poretku. Juniorskih posada nastupilo je četiri, ali je ponovno Damir Birt sa suvozačem Ivanom Dremelom odustao, tako da su se tri preostale posade posložile na sljedeći način. Nenad Damarija i Luka Jergović u Ford Focusu bili su prvi, Martina Mihok i Anamarija Miletić u Renault Cliju druge, dok su Lana Frančić i Mirjana Šimek u Peugeotu 206 treće.

Ženskih posada kao i na svakoj "zagrebačkoj" utrci bilo je tri, a redoslijed im je sljedeći. Martina Mihok i Anamarija Miletić pokazale su se najspretnijima, slijedile su ih Elena Golojka i Tamara Dobša u Fiatu 500, dok su Lana Frančić i Mirjana Šimek završile treće.Klub koji je zauzeo prvo mjesto je AK HBT Racing, drugi je AK Delta, dok je treći AK SB Auto Sport. Tima nastupaju svega dva, pa se Ferotrans Samobor pokazao boljim od Rivanol Maziva.Poredak po klasama:

KLASA 1
1.Dejan Ciglenečki/Čedo Ciglenečki
2.Boris Kuvačić/Goran Bronzović
3.Miro Birt/Danijel Šola

KLASA 2
1.Antun Laušin/Lana Lušin
2.Marko Cesar/Marin Vuković
3.Vladimir Poredski/Tomislav Postružin

KLASA 3
1.Nenad Damarija/Luka Jergović
2.Željko Kralj/Stjepan Kralj
3.Goran Zlatar/Marko Dremel

Autosport.hr