5. Ocjenski ZG Rally

Kao što smo već objavili, nakon četvrtog, pretposljednjeg ocjenskog auto rallyja sezone zna se tko ove godine nosi titulu najuspješnije posade u vožnjama spretnosti. Antun Laušin sa svojom suvozačicom Lanom Laušin.Ocjenski rally koji se proteklog vikenda u odličnoj i profesionalno odrađenoj organizaciji AK "Delta" održao na Zagrebačkom Velesajmu i parkiralištu Konzuma, možemo nazvati vrlo interesantnim. Kod prvog pogleda na skicu ispita spretnosti pojedini sudionici primali su se za glavu, no već kad su malo bolje proučili pojedine ispite shvatili su da i nisu toliko teški i komplicirani koliko se čine, bili su smisleni i imali svoj slijed. Koncentracija prije odlaska na stazu bila je i više nego potrebna jer i najsitnija pogreška pojedince je iz borbe za prve pozicije spuštala na dno liste rezultata.Najspretnijim ovoga puta pokazao se Marko Cesar sa suvozačem Marinom Vukovićem. Borba za prva tri mjesta kako u ukupnom poretku, tako i u klasama vodila se žestoko između nekolicine posada. Iz ispita u ispit bilo ih je zanimljivo promatrati, svi su vodili evidenciju o rezultatima, žar borbe je bio velik i nije se moglo predvidjeti tko će na kraju završiti kao najbolji. Prvi ispit svi su odvezli ležerno, ali sa narednima krenulo je i ono najzanimljivije. Što se više bližio kraj utrke greške, odnosno srušeni čunjevi i krivi smjerovi bili su češći što je određene posade kasnije koštalo dobre pozicije. No, ako ništa drugo tješile su ih činjenice da idu na sve ili ništa, pa i po cijenu pozicije. Tako su se na drugom mjestu ukupnog poretka našli Nenad Damarija i Luka Jergović koji su za vodećim zaostali svega 78 stotinki, dok su kao treći završili Miro Birt i Danijel Šola.  Kako je dan bio topao i sunčan, škripa i paljenje guma bili su neizbježni, kao i publika koja je zauzela svoje pozicije. Nešto manje bilo ih je kod Konzuma, jer nije bilo jednostavno kroz gradski promet doći i stići na ispite spretnosti koji su bili na drugom kraju grada, ali kao utješnu činjenicu za manjak navijača na ta dva ispita možemo navesti da se glavnina natjecanja ipak odvijala na Velesajmu. Tamo su se održala četiri ispita.Osim tri vodeće posade ukupnog poretka koje smo naveli, bodove su još osvojili:
4.Antun Laušin/Lana Laušin
5.Ivica Malić /Saša Vrlazić
6.Darko Vonić/Danijel Bogdanić
7.Boris Kuvačić/Goran Bronzović
8.Darko Vrlazić/Željko Kozina
9.Marko Mrkalj/Dragan Jelić
10.Vladimir Poredski/Tomislav PostružinNastupile su i četiri juniorske posade od kojih je jedna odustala, pa je raspored na kraju izgledao ovako:
1.Nenad Damarija/Luka Jergović
2.Martina Mihok/Danijela Karas  
3.Lana Frančić/Mirjana Šimek

Ponovno su bile samo tri ženske posade koje su međusobne pozicije raspodijelile na sljedeći način:
1.Elena Golojka/Tamara Dobša
2.Martina Mihok/Danijela Karas
3.Lana Frančić/Mirjana Šimek

Klub sa najspretnijim posadama bio je AK HBT Racing, zatim AK SB Auto Sport, te AK Delta. Nastupila su i dva tima od kojih se Rivanol Maziva pokazao uspješnijim od Ferotrans Samobora.

Konačni poredak nakon svih zbrojenih grešaka po klasama je izgledao ovako:

KLASA 1:

1.Miro Birt/Danijel Šola
2.Ivica Malić/Saša Vrlazić
3.Darko Vonić/Danijel Bogdanić

KLASA 2:

1.Marko Cesar/Marin Vuković
2.Antun Laušin/Lana Lušin
3.Darko Vrlazić/Željko Kozina

KLASA 3:
1.Nenad Damarija/Luka Jergović
2.Željko Kralj/Stjepan Kralj
3.Igor Janko/Slavko Janko

Posljednji ocjenski auto rally sezone vozi se ovog vikenda u organizaciji AK "Ina" u Zagrebu.

Autosport.hr