Nagrada HAK 2005.

Završila je i treća ovosezonska utrka u ocjenskom auto rallyju. "Čunjaše" do kraja sezone očekuju još svega dvije utrke i to u Zagrebu. No, vratimo se utrci koja je upravo iza nas. Vrlo hladan i kišni dan dočekao je posade. Mokar asfalt na parkiralištu "Zrinjevca" neki su vozači dočekali sa smiješkom, jer to je značilo i atraktivniju vožnju za gledatelje, kojih je bilo malo, ali su navijali kao da ih je deset puta više.Organizatori su se manje-više držali ranije upisane satnice tako da nije bilo puno kašnjenja. Sve je započelo svečanom konjičkom promenadom, čekala su se dva jahača na konjima da prođu stazom i tada je utrka mogla početi. Uz prisutnost kiše i mokre podloge moglo se vidjeti tko izvrsno vlada svojim automobilom, a tko ima potencijala da jednoga dana bude majstor u vožnjama spretnosti. Bilo je srušenih čunjeva i krivih smjerova, ali i proklizavanja automobila u neželjenom smjeru. Ispiti spretnosti, kojih je bilo šest, bili su relativno zahtjevni, jer svaki je, između ostalog, zahtijevao povlačenje ručne kočnice, koja nekima i nije najbolje "ležala", pa su se umjesto ručnom pomagali tehnikom prva, pa rikverc. No, sve je to bilo simpatično i zabavno, kako samim posadama, tako i gledateljima i organizatorima. Čak ni iznenađujuće hladno vrijeme od 10-ak celzijevih stupnjeva nije moglo pokvariti dobru atmosferu. Sve je završilo svečanom podjelom pehara i sponzorskih bezalkoholnih piva.Pa, podsjetimo tko se sve okitio najboljim mjestima. U ukupnom poretku Antun Laušin i Lana Laušin kojima nije bilo premca, zatim Nenad Damarija i Luka Jergović, te Alen Prodan i Sanjin Prodan. Ostali koji su također osvojili bodove u ukupnom poretku bili su:

4. Damir Birt/Ivan Dremel
5. Vladimir Poredski/Tomislav Postružin
6. Darko Vonić/Danijel Bogdanić
7. Miro Birt/Danijel Šola
8. Boris Kuvačić/Goran Bronzović
9. Marko Cesar/Anita Nadj
10. Vedran Mihok/Matija Gostrec

Podsjetimo se i juniora kojih je bilo svega šest. Prvo mjesto Nenad Damarija i Luka Jergović, zatim Damir Birt i Ivan Dremel, te Marko Pikula i Ivana Bituh.U utrci su sudjelovale i ti ženske posade, uvjerljivo najboljom pokazale su se Martina Mihok i Anamarija Miletić, nešto manje uspješne bile su Lana Frančić i Mirjana Šimek, te Saša Bradarić Obućina i Ana Sesar.

Najbolji klub je AK HBT Racing, zatim AK Delta i AMK Oneum.

Natjecala su se svega dva tima od kojih je Ferotrans Samobor zauzeo prvo mjesto, a Rivanol Maziva drugo.  Po klasama poredak je izgledao ovako:

KLASA 1
1. Alen Prodan/Sanjin Prodan
2. Darko Vonić/Danijel Bogdanić
3. Miro Birt/Danijel Šola

KLASA 2
1. Antun Laušin/Lana Laušin
2. Vladimir Poredski/Tomislav Postružin
3. Boris Kuvačić/Goran Bronzović

KLASA 3
1. Nenad Damarija/Luka Jergović
2. Damir Birt/Ivan Dremel
3. Vedran Mihok/Matija Gostrec

Kao što smo već spomenuli do kraja sezone ostale su još dvije utrke, a prva sljedeća je 1. listopada u organizaciji AK Delta.

Autosport.hr