Neuspjelo oživljavanje?

Unatoč najavama i pokušaju da se spase svi oni koji su po završetku prošle sezone ostali 'u zraku' sa svojim automobilima, jer se njihovo kup natjecanje ukinulo, spašavanje izgleda (zasad) nije uspjelo. Na prvoj ovogodišnjoj utrci u Poreču na treninzima je nastupilo 8 vozača u sve četiri klase zajedno. Od toga, u rezultatima nakon utrke nalazi se tek njih 5. Jedna Octavija, jedan Focus, dvije Felicije i jedan pripadnik klase III (grupa N-2000).Otužno je bilo gledati treninge, a pogotovo utrku ovih skupina. Pored svega upravo u toj utrci dogodilo se i nesretno izlijetanje Rauša sa staze, koji je pri tome ozlijedio gledateljicu. Više o tom nemilom događaju slijedi ovih dana kada uspijemo prikupiti dovoljno informacija i izjava odgovornih osoba.

Utrka je tim izlijetanjem i prekinuta, tako da se rezultatima utrke smatra punih 5 odvoženih krugova.Klasu 1 osvojio je Marko Sitarić (Dario Čikor je odustao), klasu 2 Donald Milokanović (Marko Pavić je 'zaboravio' ući u park ferme po završetku utrke, pa je isključen, Mario Šarik nije niti startao). Klasu tri doslovce je pokorio Denis Šroler u borbi protiv samog sebe, dok je klasa 4 pripala Robertu Raušu ispred Daria Šameca.

Iako vozači Octavia dobivaju financijsku potporu za svoje nastupe, čini se da su nastupi ili preskupi (unatoč potpori) ili jednostavno tim automobilima više nije mjesto na kružnim utrkama i ne postoji interes za nastupima.

Focusa se znatno više može vidjeti na autoslalomu, dok klasa 3 – N-2000 jednostavno nije naišla na veći odaziv.

Kažu da će u Solinu biti više vozača u PH, nadamo se da je tako jer u protivnom za ovu skupinu ipak je bolje da se utrke niti ne održavaju.


galerija 1
galerija 2

You have no rights to post comments

Autosport.hr