Korupcija "spasila" grobnički krug


S nestrpljenjem iščekivana lista prijava za grobničku utrku u konkurenciji domaćih prvenstava potvrdila je nastup minimalno propisanih 15 vozača, od kojih se očekuje da nastupe na treningu (valjda kvalifikacijskom) kako bi konkurirali za organizatorov mito u iznosu od 700 kuna. Zanimljiv koncept kojim je grobnička utrka spašena od temeljite blamaže i nastupa samo sudionika Clio cupa možda će preuzeti i organizatori drugih utrka, poput rallyja. Predlažemo da u rallyju bude dovoljno da se posada uspije uspeti na startnu rampu pa da konkurira za organizatorove novce. Jer, i rampa je za neke dosta često bila prevelik zalogaj.Vratimo se, međutim, listi prijava za Nagradu Matulja 2009. U konkurenciji Prvenstva Hrvatske nastupit će 9 vozača, dvojica u klasi 1, trojica u klasi 3, usamljeni jahač borit će se s uspomenama na konkurenciju u klasi 4 dok će u klasi 5 nastupiti također tri vozača.

Škoda Fabia Biodiesel kup okupio je, pak, šest vozača što je u kombinaciji s 9 "pehaovaca" zaokružilo listu prijava na potrebnih 15. Niko Pulič, Ivan Pokos, Robert Bradarić, Ivan Pulić, Neno Damarija i Nediljko Merčep odradit će drugi ovogodišnji nastup ovog kupa.

Naposlijetku, recimo i da je do nas došla informacija da će organizator u suradnji s HAKS-om, a ponukan nevjerojatnim uspjehom koncepta "ispuni prijavu, dođi na trening i dobiješ 700 kuna" odlučio isti koncept primijeniti i na gledatelje. Neprovjerene glasine navode da će svakom gledatelju koji se pojavi na Grobniku i dokaže da je odgledao sve treninge i utrke biti isplaćena zasad nepoznata suma. A možda smo sve to umislili, što uz crni humor ovogodišnje automobilističke sezone i sunce koje tuče "drito" u glavu i nije preteško.


Lista prijava

Satnica

Subota, 04.07.2009.

08.30 – 09.15        Tehnički prijem vozila i verifikacija vozača /sve klase/
09.30            Objava liste verificiranih vozača
09.45            I.sjednica sportske komisije
10.40 – 12.30        TRENINZI     
13.30            II.sjednica sportske komisije
16.20            I. UTRKA
18.00            III.sjednica sportske komisije


Nedjelja, 05.07.2009.

09.40 – 09.50        Warm-up trening
13.40             II. UTRKA
15.30            IV. sjednica sportske komisije
17.00            Objava konačnih rezultata

Autosport.hr