Team Sisak pobijedio na 5. Zagreb Endurance natjecanju

Team Sisak pobijedio na 5. Zagreb Endurance natjecanju

U Karting Areni Zagreb, po peti je put održano timsko karting natjecanje Endurance. Ovoga puta pobjedu je odnio Team Sisak, drugo mjesto osvojio je Team Moje Zrno, a treće Javorina Racing Team.

Endurance je dvosatno timsko natjecanje strategije, brzine i izdržljivosti. Tijekom dva sata utrke četiri vozača svakog tima izmjenjuju se svakih 15 minuta, a pobjednički tim je onaj odvozi najveći broj krugova.

Na 5. Zagreb Endurance natjecanju sudjelovali su i poznati međunarodni rally vozači Tibor Pinter (Srbija), Goran Popović (Hrvatska), te Andrej Jereb i Tomaž Kaučić (Slovenija), dok je glavni sudac utrke bio poznati automobilist Juraj Šebalj.

Osim timskih Endurance natjecanja, Karting Arena Zagreb biti će sudionik i partner IRKC 2012 (International Rental Karting Championship 2012) koje organizira Sportsko Karting Udruženje BEOKART. Prvi susret nacionalnih timova održati će se u Beogradu. 2. i 3. lipnja 2012., drugi susret biti će u kolovozu u Bugarskoj, a posljednji u studenom 2012. u Karting Areni Zagreb.

Autosport.hr