Snovi Luke Grobenskog pod čeličnim jastukom

Snovi Luke Grobenskog pod čeličnim jastukom

Mladi hrvatski kartingaš Luka Grobenski nastupio je na trećoj utrci Nacionalnog prvenstva Italije Easykart serije, a dojmove sa staze u Viterbu donosi nam Lukina sestra Petra.

Treća utrka Nacionalnog prvenstva Italije (13.-15.04.), Easykart serije, održala se na pisti u Viterbu, na pisti koju je Luka zadnji put ugledao 2009. godine. Kišna subota nije spriječila Luku da ostvari najbrža vremena. Tog poslijepodneva je preskočio treninge u želji da sačuva motor za nedjeljnu utrku.

Nove odluke su pale i Luka sada samostalno strateški odlučuje te radi na svom kartingu. Zadovoljan motorom, te poučen pehovima iz prethodnih utrka, odnio ga je u hotelsku sobu kako bi bio siguran da je sve pod kontrolom. Hladnoća metala nije ga omela u snu, i s lakoćom je dočekao nedjelju.

I začudo, svi laki snovi se raspršili onog trenutka kada je taj isti motor, u prvom krugu, blokirao na mjerenju vremena, tj.kvalifikacijama za startne pozicije. Luka, ostavljen  u neugodnom iznenađenju, slušao je službenog spikera koji ga je, poznavajući Lukine prošle utrke, prozvao: ''Croatian boy, 'Lucky' Luka''. Iako je bilo nevjerojatno, a ujedno i posve komično, da nakon svih nesreća doživi još i ovu, da mu motor stane i prije no što je uistinu krenuo, Luka je samo slegnuo ramenima i izašao sa piste.Prvu je utrku startao sa 26. pozicije, i znajući da mu svi razočaravajući osjećaji nisu od pomoći, vozio je mirno, pažljivo i odlučno, te se probio na 13. mjesto, bez ijednog kontakta. Finalnu utrku je startao osamnaesti. Iz kruga u krug je postajao sve bolji te je, preciznim, točnim i nemilosrdnim pretjecanjima, došao do fantastičnog četvrtog mjesta, što je sve popratio i  uzbuđeni glas komentatora utrke: ''Lucky Luka, RedBull driver, back in the action!''

Nakon utrke, Luka je primio najvišu počast koju sportaš može dobiti, a to su čestitke vozača koje je prestigao i s kojima se borio na pisti.

REZULTATI:

Autosport.hr