Zagreb Mićevec

U nedjelju 12.6. održana je treća utrka PH u kartingu u organizaciji AK Info Kart. Gledatelji koji su prisustvovali mogu svjedočiti o vrlo zanimljivoj utrci prepunoj dvoboja i neizvjesnosti do samoga kraja.U klasi I Commer gdje sudjeluju najmladji vozači vodstvo je zadržao Karlo Pukljak no njegov konkurent Kreševac mu se približio. Borba za treće mjesto i dalje se odvija izmedju Vlašića i Belohradskog koji zaostaje samo jedan bod.

Klasa II Junior donijela je iznenađujuću pobjedu Branka Banovića koji se popeo za tri pozicije. Vodeci Momčilović završio je tek kao četvrti, ali to je bilo dostatno da zadrži vodstvo. Bolji od njega su bili Vrban i Golub koji sada vode borbu za treću poziciju u ukupnom poretku.

U klasi III Senior nezaustavljivi Kristijan Habulin  odnio je pobjedu u tijesnoj borbi sa Filipom Magdićem koji se u ukupnom poretku približio Rausu. Raus je zauzeo tek četvrto mjesto iza Stocka zbog problema s kartingom tako da nije mogao nastupiti na drugoj utrci.

Klasa IV bila je itekako zanimljiva zbog velikog povratka Nedjeljka Vučelića, najvećeg konkurenta nedostižnog Šameca. Vučelić je u obje utrke bio prvi ispred Daria Šameca tako da se u ukupnom poretku nalazi na drugom mjestu. Pličanić je završio peti i zadržao treće mjesto u ukupnom poretku. Marko Šnidaršić morao je odustati zbog kvara i ostao je bez bodova.

Na kraju druge utrke klase IV došlo je do malog incidenta. Starter je "zaboravio" mahati kockastom zastavicom da označi kraj utrke te je došlo do zbunjenosti prvoplasiranog (Vučelića) po dolasku u boks. Drugoplasiranom je tako starter prvom mahnuo zastavom te se sve do kraja zasjedanja komisije nije znalo tko će zapravo biti pobjednik. Komisija je zaključila kako će se greška ignorirati.
Autosport.hr