Honda kup na brdskoj utrci na Učki

Brdskom auto utrkom na Učki pod nazivom "Učka 2007—Nagrada Hyundai", ovoga se vikenda nastavljaju natjecanja u sklopu Honda Valvoline Yokohama Cupa. Nako što se 18 godina vozilo na primorskoj strani Učke (od Veprinca prema Poklonu) zbog slabe asfaltne podloge još protekle godine najavljena je promjena staze. U kontaktima sa ŽUC PG županije doznali smo kako je sanacija prometnice u dugoročnom planu, a jedan će se dio obnoviti i ove godine, pa se nadamo da ćemo se kroz dvije, najdalje tri godine vratiti na primorsku stranu Učke. Promjena staze sigurno će pridonijeti većoj atraktivnosti i neizvjesnosti, s obzirom da nitko od natjecatelja još službeno nije nastupao na ovoj 3.250 metara dugačkoj stazi s prosječnim usponom od 8,7 %, što će također biti dodatna otežavajuća okolnost za vozače i njihove automobile.


 
Nakon pobjede na kružnoj utrci u Poreču u konkurenciji 9 automobila, samoborski automobilist Ivan Kodrić na brdskoj utrci na Učki imati će znatno ojačanu konkurenciju. Nakon što su propustili prvo natjecanje, na automobilističke staze i natjecanje u Hondama Civic Type R vraćaju se Robert Bradarić i Marin Čolak, koji će tako na drugoj ovogodišnjoj utrci pokušati nadoknaditi zaostatak za vodećima, Ivanom Kodrićem i Viktorom Bolšecom. Uz njih među favorite utrke svakako treba ubrojiti Alena Perušića, koji je s obzirom na svoje iskustvo "diplomirao" brdski automobilizam na padinama Učke. Novo lice u Hondi na ovoj će utrci biti Dalibor Kocijan, član "Matulji Racinga".


PRIJAVLJENI VOZAČI ZA UTRKU NA UČKI

1    Viktor Bolšec    AMD Matulji Racing
2    Robert Bradarić    AMK Solin
3    Marin Čolak    AMD Zanatlija
5    Ivan Kodrić    MCC Samobor
7    Valter Nežić    AK Buzet Autosport
8    Edi Milokanović    AMK Skok Racing
9    Saša Radola    AK Pula-Rovinj
10    Dalibor Kocijan    AMD Matulji Racing
11    Robert Markt    Grand Prix
22    Đani Varljen    AMD Matulji Racing
24    Alen Perušić    AMD Matulji Racing
36    Andrej Poropat    AK Rijeka


Nakon subotnjih administrativnih i tehničkih pregleda, službene vožnje održati će se u nedjelju s početkom u 8.30 sati, kada su na rasporedu treninzi, dok će prva utrka započeti u 13 sati.

STAZA:         

UČKA – ISTRA

                        Duljina:               3.250 metara
                        Prosječan uspon:  8.7 %
                        Najmanja širina:   6.0 metara

Autosport.hr