Bez Bradarića u Poreču


Oktanska uzbuđenja ovoga vikenda započinju i u konkurenciji Honda Valvoline Yokohama Cupa. Na kružnoj stazi "Borik" u Poreču voziti će se prva ovogodišnja utrka Honda kupa, a prema listi prijavljenih natjecatelja, na njoj bi trebalo nastupiti 11 automobilista. Razlog nešto manjeg broja natjecatelja na početku sezone su nastupi nekih vozača na drugim utrkama, poput Marina Čolaka koji će ovoga vikenda nastupiti u konkurenciji Leon Cupa u Njemačkoj. No ukoliko njegovi rezultati početkom vikenda ne budu zadovoljavajući, mogu će je Marina vidimo i na porečkoj utrci. Kronična upala oka spriječila je nastup Roberta Bradarića, drugoplasiranog nakon prošle sezone u ovom natjecanju, a zbog organizacisjkih obveza, još nije definirano i hoće li nastupiti Edi Milokanović, ili će pak za volan moćne honde sjesti njegov sin Donald. Doktor nastup nije preporučio i Marinu Galiću zbog ozljede ramena, a u njegov će automobil u Poreču sjesti Sebastijan Čepar, koji je svoje automobilističko znanje dosad prezentirao na brdskim utrkama. Usprkos nešto manjem odazivu vozača na početku sezone od očekivanog, uzbuđenja neće nedostajati. Viktor Bolšec pod zastavom svog novog kluba „Matulji Racinga“ kreće u lov na svoju treću uzastopnu krunu u Honda Valvoline Yokohama Cupu, a glavnu će mu konkurenciju na uskim porečkim ulicama činiti buzećan Valter Nežić, ohrabren dobrim nastupom proteklog vikenda na brdskoj utrci u Rapcu te Ivan Kodrić, koji je u prošloj sezoni u nekoliko navrata iskazao velike automobilističke mogućnosti.

Na porečkoj stazi dužine 2.300 metara automobilisti u hondama voziti će dvije utrke sa po 20 krugova, tj. ukupno 92 kilometara. Za kružnu utrku u Poreču prijavljeni su slijedeći natjecatelji Honda Valvoline Yokohama Cupa:

    
SB.     Ime i prezime
1.     Viktor Bolšec (Matulji Racing)
3.     Marin Čolak (Zanatlija)
5.     Ivan Kodrić (Samobor)
7.     Valter Nežić (Buzet Autosport)
8.     Edi Milokanović (Skok Racing)
9.     Saša Radola (Pula-Rovinj)
22.     Đani Varljen (Matulji Racing)
24.     Alen Perušić (Matulji Racing)
36.     Andrej Poropat (Rijeka)
          Donald Milokanović (Skok Racing)
          Sebastijan Čepar (Zrinski Čabar)


Program natjecanja:

Subota, 21. travnja 2007.
13.00 - 14.00 Slobodni treninzi
14.30 - 17.00 Službeni treninzi

Nedjelja, 22. travnja 2007.
11.00 - 17.30 Službene utrke

Prošlogodišnji pobjednik Viktor Bolšec uoči nove sezone kaže:
"Ne znam što da očekujem. Ja uvijek vozim da bih pobijedio, kao uostalom i mnogi drugi vozači. Malo sam razočaran što nisam sponzorski dobro uspio "pokriti" sezonu, pa je i priprema automobila znatno kasnila. Sada pokušavamo dovesti sve u red i mislim da će do Poreča sve biti kako treba. Kroz ove dvije godine mislim da su se iskristalizirali vozači koji mogu računati na sam vrh u poretku kupa i mislim da se neće pojaviti nitko novi, koji bi tu mogao nekome poremetiti planove. U ovom trenutku jednostavno ne vidim novog vozača koji bi mogao ugroziti vodeće pozicije nas trojice-četvorice koji se vozimo na početku kolone. Što se staze u Poreču tiče, ona je opasnija od ostalih na kojima vozimo utrke u sklopu kupa i dosta je skliska. Nakon prošlogodišnje premijere sada joj znamo sve zamke, pa ćemo u skladu s time i pažljivije voziti na određenim mjestima. Ja konkretno znam na kojem dijelu mogu nešto dobiti, a gdje izgubiti, ali mislim da ću uz želju za pobjedom malo i pripaziti na ne razbijam previše automobil, s obzirom da, kako sam prije naglasio nisam sa sponzorima uspio pokriti neke troškove."

Autosport.hr