Kodrić ponovo na postolju


Kao i svaka kružna utrka Honda Valvoline Yokohama kupa, i ova grobnička sastojala se od dvije utrke. Prva je održana u subotu, a sa prve startne pozicije startao je Vanja Vešligaj, no vodeću poziciju izgubio je ubrzo nakon starta. Bolšecu, koji je startao sa trećeg mjesta nije dugo trebalo da preuzme vodstvo, napravi veliku prednost pred drugoplasiranim Robertom Bradarićem i tako dođe do još jedne ovogodišnje pobjede. Sa četvrtog mjesta startao je Valter Nežić, no on je utrku uspio završiti tek na 7. mjestu.Vanja Vešligaj padao je u poretku iz kruga u krug no uspio je ipak završiti na četvrtom mjestu koje je žestoko napadao Ivan Kodrić. Nekoliko krugova borbu su vodili i rallyjaši – Marin Galić i Robert Markt. Bitku je dobio Galić, završivši utrku na 10. mjestu. Posljednje mjesto u utrci osvojio je Marjan Malčević, vozač izabran na proljetnom Auto klubovom testiranju. Najbrži krug utrke odvozio je Viktor Bolšec s vremenom 1:51.254

Organizator kupa priredio je i malo iznenađenje po završetku utrke. Šest vozila je zapečaćeno i prebačeno u ovlašteni servis Rutinga na detaljnu kontrolu. Radilo se o vozilima Bolšeca, Bradarića, Čolaka, Vešligaja, Perušića i Markta. Kontrolirani su mjenjači, a niti na jednom od šest automobila nisu pronađena nikakva odstupanja.  Iako su iz prvog reda nedjeljne utrke Honda kupa startali Valter Nežić i Edi Milokanović, niti jedan od njih nije uspio iskoristiti tu mogućnost za ostvarenje plasmana u samom vrhu. Nežić je loše startao, dok je Milokanović poveo utrku. Sa četvrtog mjesta odlično je startao Ivan Kodrić, koji se ubrzo probio na drugu poziciju, a nakon kratkotrajne borbe sa Milokanovićem i preuzeo vodstvo.

Vešligaj se probio do trećeg mjesta, pa opet pao u poretku. Bolšec i Bradarić probijali su se prema naprijed, kao i Čolak, no njemu su se u vožnji otvorila prtljažna vrata koja su stvarala prevelik otpor. Morao je ući u pit stop kako bi taj problem otklonio, a tada je s posljednjeg mjesta, na koje se vratio u utrku jurio prema naprijed.Bolšec se uspio probiti do drugog mjesta, približavati se Kodriću, kada su i za njega započeli problemi. Bolšec je iz kruga u krug padao u poretku, a na kraju je stazom prolazio jedva se pomičući. Kodrić je tako suvereno došao do još jedne ovogodišnje pobjede. Drugo mjesto je osvojio Bradarić, a treće ipak Vešligaj. Marin Čolak se probijao prema naprijed, no pred kraj utrke ostao je bez goriva i počeo ponovo padati u poretku te utrku završio na 12. mjestu. Najbrži krug utrke ostvario je Marin Čolak s vremenom 1:50.805, što je gotovo sekundu brže od najboljih vremena Bolšeca, Bradarića i Kodrića.

Bolšecu su puknuli vijci kotača, koji je po prolasku ciljem i otpao. Čolak je u utrku ušao bez zakopčanih zatvarača prtljažnog prostora. Zaista nevjerovatne stvari dogodile su se u drugoj utrci Honda kupa!Nakon ovog vikenda situacija u ukupnom poretku nije se znatno promijenila. Pehom Bolšeca i Čolaka profitirao je Bradarić, koji je uspio smanjiti zaostatak za drugoplasiranim Čolakom, dok je pred istim subotnjom pobjedom Bolšec još povećao prednost. Vešligaj je zadržao 4. mjesto ukupnog poretka, Nežić pao sa 5. na 7. Na 5. mjesto probio se Kodrić, a na 6. ostao Perušić.Do kraja sezone preostale su još dvije utrke, sljedeća je u Požegi, 23.-24.9.Ukupni poredak nakon Grobnika 2:

1.    Viktor Bolšec    306
2.    Marin Čolak    283
3.    Robert Bradarić    247
4.    Vanja Vešligaj    202
5.    Ivan Kodrić    186
6.    Alen Perušić    182
7.    Valter Nežić    171
8.    Edi Milokanović    165
9.    Marin Galić    120
10.    Saša Radola    106
11.    Robert Markt    48
12.    Marin Petrić    48
13.    Hrvoje Katičić    48
14.    Dan Horvat    28
15.    Siniša Krainc    21
16.    Tomislav Markt    17
17.    Martin Mustapić    16
18.    Igor Puž    15
19.    Marjan Malčević    6
-    Ellio Radola    0

You have no rights to post comments

Autosport.hr