Bolšec povećao prednost

Nakon ovogodišnje dominacije Viktora Bolšeca na brdu (Učka), novi vozač u kupu, Alen Perušić uspio je u jednoj utrci odnijeti pobjedu. Bolšecova dominacija je time prekinuta, no nenastupanjem Dine Mađarića na utrci u Čabru, Bolšec je još više povećao bodovnu prednost pred ostalim konkurentima. Dvojica glavnih konkurenata za osvajanje naslova prvaka u Čabru nisu ostvarila dobar rezultat. Drugoplasirani u ukupnom poretku, Vanja Vešligaj osvojio je tek 7. i 10. mjesto, dok je trećeplasirani Ivan Pokos bio nešto bolje plasiran, osvojivši 8. i 6. mjesto.

Natjecanje u Čabru započelo je na zaista ružan način. Izlijetanja Kodrića i Sekulića ostavila su i druge vozače pomalo zamišljene, tako da su neki, iako s dosta slabim rezultatom sretni što su utrku završili bez izlijetanja i štete na automobilu.Na utrku u Čabru došlo je 12 vozača HVYK, a utrku završilo njih 10. Boris Zaller nije se pojavio, kao niti Saša Radola, koji je nakon udesa s motorom ovu utrku morao preskočiti. Nakon izlijetanja Kodrića i Sekulića, svi su sretno došli do cilja.

Nakon krasnog sunčanog jutra i warm-upa po gotovo potpuno suhoj stazi, nešto prije prve utrke započela je kiša. Malo po malo uskoro su tekli potoci po stazi. Na kiši je najviše znanja i smirenosti pokazao Viktor Bolšec, koji je stazom vozio čisto, bez proklizavanja. Edi Milokanović, koji je treninge vozio jako slabo, uspio se 'vratiti' i odvesti odličnu utrku. Osvojio je visoko drugo mjesto, a Alen Perušić treće. Po mokroj stazi vrlo dobro se snašao Marko Sitarić osvojivši 4. mjesto, dok je Nežić završio na petom mjestu.Završetkom prve vožnje za PH, prestala je i kiša, a staza se lagano sušila. Prilikom nastupa vozača HVYK u njihovoj drugoj utrci, sunce je osušilo stazu, no dijelovi u šumi su ostali skliski i vlažni. Koliko brzo se takva staza može proći najbolje je procijenio Alen Perušić ostavivši Viktora Bolšeca za sobom za 0,170 sekunde i Milokanovića samo 0,465. Vrlo ujednačena borba za vrh, vrlo ujednačeni automobili. Pravi užitak i za gledatelje i za same vozače.

No evo što su nam prva trojica izjavila povodom svojih nastupa:

Alen Perušić: "Zadovoljan sam, da. Nisam baš bil zadovoljan sa prvom vožnjom jer sam pogrešil sa gumama, sa pumpanjem guma i napravil sam dvije katastrofalne greške gdje sam izgubil barem 2 sekunde, a toliko je taman otišal Bolšec. U drugoj vožnji sam isto napravil dve greške, ali je bil auto puno vozniji i sam rezultat govori za sebe, iako je malo, malo, sitno, ali je slatko. Daljnji nastupi u Honda kupu će se sad ovaj tjedan rješavati, ako bude, bit će Alen u Hondi, ako ne, neće."Viktor Bolšec: "Super sam zadovoljan, prvu vožnju sam išao super sigurno i mislio sam da ću izgubiti dosta, ali sam bio sretan uopće što sam došao po onoj kiši do gore. Imao sam neki osjećaj da će biti dobar rezultat, ali ne za prvo mjesto, tako da sam se iznenadio s prvim mjestom prve vožnje. Drugu vožnju sam išao sve super do srednjeg dijela piste, do brzog dijela gdje je prijelaz sa sunca u hlad, tu sam stisnuo kočnicu jer sam mislio da je mokro, no kad sam vidio da je samo hlad, dao sam ponovo gas i to me koštalo par stotinki i prvog mjesta, a mislim da sam bez problema mogao biti prvi. No, zadovoljan sam i drugim mjestom i posebno ovom malom razlikom između nas trojice, mislim da je to super i za publiku i za kup."

Edi Milokanović: "Super sam zadovoljan. Jučer sam nakon treninga mislio da se meni u glavi nešto poremetilo. Bio sam skroz dole u poretku, katastrofa, ne znam što je bilo sa mnom. No, onda sam ipak otkrio da sam možda auto krivo podesio, pa sam ga podesio kako treba, i gume i set up. Na kiši inače vozim dosta dobro. U utrci sam napravio grešku i 'fulao' treću brzinu. Zadovoljan sam jako, nakon treninga sam mislio da više neću imati svoje samopouzdanje na brdu, nakon izlijetanja na Učki. Šokirala me ta Učka. Mislite li i vi da sam za u penziju kao što misle moji kolege?"

Mi ne mislimo, naravno, pred Edijem su još mnoge utrke i vrhunski rezultati!Ovom utrkom završava i nastup Honda Valvoline Yokohama kupa na brdskim stazama, barem prema prvobitnom kalendaru, prema kojem bi sljedeća utrka trebala biti 3. i 4. rujna, na Grobniku.Poredak 1. utrke

1. Viktor Bolšec 3:55,437
2. Edi Milokanović +0,934
3. Alen Perušić +1,866
4. Marko Sitarić +2,406
5. Valter Nežić +4,955
6. Robert Bradarić +5,016
7. Vanja Vešligaj +6,447
8. Ivan Pokos +7,123
9. Igor Puž +9,039
10. Robert Nikpalj +10,609

 
Poredak 2. utrke

1. Alen Perušić 3:42,435
2. Viktor Bolšec +0,170
3. Edi Milokanović +0,465
4. Robert Bradarić +2,067
5. Marko Sitarić +2,096
6. Ivan Pokos +2,128
7. Igor Puž +3,681
8. Valter Nežić +4,801
9. Robert Nikpalj +6,562
10. Vanja Vešligaj +15,397

Ukupni poredak nakon Čabra:

1. Viktor Bolšec   126   
2. Vanja Vešligaj  97    
3. Ivan Pokos      91    
4. Dino Mađarić   90     
5. Robert Bradarić 84    
6. Marko Sitarić   79     
7. Edi Milokanović 72    
8. Robert Nikpalj   60    
9. Valter Nežić    56    
10. Ivan Kodrić    41    
11. Alen Perušić   26     
12. Igor Puž        26    
13. Marin Galić    18     
14. Saša Radola  16     
15. Boris Zaller    15   
16. Robert Markt  14    
17. Igor Stričko    11    

Poredak momčadi

1. Samoborka Team  178
2. Raiffeisen Leasing Team  98
3. Valvoline Team  91
4. Zadar Mobile Team  60

Autosport.hr