Fabije bez Požege i Limskog Kanala

AK "Delta“ Zagreb i "Delta sport“ d.o.o., organizatori "Croatia Škoda Fabia kupa“, nakon prvog održanog natjecanja na Grobniku i razgovora za vozačima Kupa, te uz dobivenu suglasnost glavnog pokrovitelja, odlučili su izvršiti određene izmjene i dopune Športskog pravilnika CŠFK, a sve u cilju poboljšanja uvjeta nastupanja u vrlo zgusnutom kalendaru priredbi.Kalendar natjecanja "Croatia Škoda Fabia kupa" izmijenjen je i iz njega su brisane dvije utrke; kružna utrka "Zanatlija - INA Millennium", koja se 24. i 25. rujna održava u Požegi u organizaciji AMD "Zanatlija" te brdska utrka "4. Nagrada Poreča", koja je na rasporedu 08. i 09. listopada u Limskom Kanalu u organizaciji AMK "Skok Racing".

Izmijenjen je i dopunjen sustav bodovanja, pa će za osvojena mjesta na pojedinom natjecanju vozačice dobivati bodove prema sljedećoj shemi: 1. mjesto - 10 bodova, 2. mjesto - 8 bodova, 3. mjesto - 6 bodova, 4. mjesto - 5 bodova, 5. mjesto - 4 boda, 6. mjesto - 3 boda, 7. mjesto - 2 boda i 8. mjesto - 1 bod.

Na svakom će natjecanju organizator pored već propisanih nagrada dodijeliti i počasnu nagradu (pehar) za osvojeno 1. mjesto u redoslijedu vozačica. Na kraju sezone tri najbolje plasirane u poretku vozačica također će dobiti počasne nagrade (pehare).

Autosport.hr