Baran osvojio Buzet


Prošlog vikenda vozačice i vozači Croatia Škoda Fabia kupa okončali su svoju pretposljednju ovogodišnju brdsku utrku. Ivan Baran bio je nedostižan, no bodovna prednost Lipošćaka čini se gotovo nedostižna. Baran je bio brz već na subotnjim treninzima, a svoju prednost pred ostalim vozačima u utrkama je samo povećavao.Iako nije došao do cilja prvog službenog treninga, Filip Valjan je na drugom treningu ostvario najbolje vrijeme u konkurenciji Croatia Škoda Fabia kupa. Na prvom treningu je udario u zaštitnu ogradu pa zbog oštećenja na vozilu nije mogao nastaviti. Samo 0.079 sekunde slabije vrijeme ostvario je Ivan Baran, od kojega je pak samo jednu desetinku sekunde sporiji bio Ante Alduk. Trenutno vodeći u kupu, Dan Lipošćak postigao je 4. vrijeme u drugom usponu na buzetskoj stazi.  Od vozačica je ponovo bila najbrža Alenka Jurašić, koja je nastupila samo na drugom službenom treningu. Njezino vrijeme je osmo vrijeme ukupnog poretka. Drugo mjesto u konkurenciji vozačica pripalo je Martini Mihok sa manje od sekunde zaostatka za Jurašić, a treće Mirni Ključariček.  

Ivan Baran ostvario je u Buzetu svoju treću ovogodišnju pobjedu na brsdkim stazama u konkurenciji Croatia Škoda Fabia kupa. Na sve tri do sada održane brdske utrke u ovoj sezoni slavio je Baran, kao i u Buzetu ispred Dana Lipošćaka, vodećeg u ukupnom poretku. Na trećem mjestu utrku je okončao Filip Valjan ispred Filipa Magdića i Ante Alduka. 


 
U konkurenciji vozačica, iako tek četvrta u prvoj vožnji pobjedu je na kraju odnijela Alenka Jurašić sa svega 4 desetinke sekunde prednosti u zbroju dviju vožnji ispred u Buzetu vrlo brze Martine Mihok. Treće mjesto je osvojila Dina Marenić. Martina, Dina i Mirna pokazale su u proteklih nekoliko utrka da mogu dosta, napreduju i do kraja sezone neka od njih mogla bi prestići do sada u sezoni dominirajuću Alenku Jurašić.U poretku timova u Buzetu su prvo mjesto podijelili Stari Grad Team i Škoda Team Hrvatska sa osvojena 23 boda. Naš Autosport.hr Racing Team osvojio je 3. mjesto. Filipu je jedan nezavršeni trening sigurno nedostajao. No unatoč tome, odlično 3. mjesto u utrci, osvojeni bodovi koji samo učvršćavaju njegovo 3. mjesto u ukupnom poretku. Dina je osvojila 3. mjesto među vozačicama. Vjerujemo da je mogla i bolje, no nikada nije osobito voljela brdske utrke, stoga i treće mjesto je vrlo dobar rezultat. Sve u svemu, čvrsto držimo 3. mjesto u poretku timova, 3. mjesto u ukupnom poretku i 2. u konkurenciji vozačica. Mi smo i više nego zadovoljni!


 
Sljedećeg vikenda u Skradinu će se održati posljednja ovogodišnja brdska utrka za vozačice i vozače Croatia Škoda Fabia kupa.

Autosport.hr