Autosport Snow Show 2006.

Po prvi put u Hrvatskoj organizira se službena utrka na snijegu, koja će se, ako vremenske prilike budu dopustile, održati 15. siječnja u Novom Marofu.

Organizator utrke je Auto klub Speedy iz Zagreba, dok je tehnički izvoditelj i suorganizator  Auto klub Delta iz Zagreba zajedno sa sucima klubova-članica ZAS-a.   Utrka pod nazivom Autosport Snow Show 2006. održat će se na kružnoj stazi ST Rauš u Novom Marofu u nedjelju 15. siječnja 2006. godine, ukoliko to vremenske prilike omoguće (staza mora biti pokrivena snijegom i/ili ledom).

Ukoliko ipak ne bude tako, rezervni termin održavanja natjecanja je u nedjelju 22. siječnja 2006. odnosno prve sljedeće "snježne" nedjelje.

Utrku istovremeno voze dva vozača, kojima je redoslijed startanja ranije određen ždrijebanjem. Utrke se odvijaju "kup sustavom - na ispadanje", a svaka utrka se sastoji od dvije vožnje.

Svaka vožnja je dužine dva puna kruga postavljene staze. Vozači nakon prve vožnje za drugu vožnju  zamjenjuju startne pozicije. Pobjednik obje vožnje, kao pobjednik te utrke, ide u sljedeći krug natjecanja.

Automobili su razvrstani po kategorijama i klasama na sljedeći način:

Kategorija I, osobni cestovni automobili
Klasa 1               - do 1600 ccm
Klasa 2                 - do 2000 ccm
Klasa 3                - preko 2000 ccm
Klasa 4        - vozila sa pogonom 4x4

Kategorija II, trkaći automobili
Klasa 5               - do 1600 ccm
Klasa 6                 - do 2000 ccm
Klasa 7                - preko 2000 ccm
Klasa 8        - vozila sa pogonom 4x4

Vozačice, juniori (do 23) i seniori (preko 50) bodovati će se i odvojeno, bez obzira na klase i kategorije, po ostvarenim vremenima.

Nastup sa terenskim vozilima nije dozvoljen. Obavezna je upotreba DOT guma iz komercijalne prodaje. Nije dozvoljena upotreba guma sa čavlima i/ili lancima za snijeg. Nije dozvoljena upotreba protektiranih, dodatno narezanih ili na bilo koji drugi način dodatno obrađenih guma, a maksimalna dubina profila ne smije prelaziti 13 mm. Kod vozila s prednabijanjem radna zapremina motora množi se sa koeficijentom 1,7 te se tako dobivena suma uzima za klasifikacija unutar kategorija. Ukoliko u jednoj klasi bude manje od 4 natjecatelja, klasa se spaja sa klasom više.

Posebni pravilnik natjecanja u cijelosti biti će objavljen najkasnije 4.1. 2006. na našim stranicama, kao i link na online prijavu za natjecanje.                       

Autosport.hr