Rasplet sezone u Srijanama

Ovog vikenda na redu je posljednje ovogodišnje natjecanje autocrossa "2. Nagrada ASSDŽ-a" u organizaciji Automobilističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

"Glavica" ugostila vozače autocrossa

Dvadesetak vozila prašilo je po stazi za vrijeme dva treninga, 3 kvalifikacijske vožnje te nakon toga i u finalnim vožnjama autocross priredbe koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Regije Zapad.

Autocross za PH i PRZ

ASK Kastavac organizira "10. Nagradu Grada Kastva" koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, dok AK Ozalj organizacijski pokriva Prvenstvo Regije Zapad pod nazivom "Memorijal - Josip Pilat".

Autocrossisti okončali sezonu

Nedvojbeno jedna od najatraktivnijih automobilističkih disciplina u ponudi hrvatskog auto sporta svakako je autocross, no za veću afirmaciju i podizanje razine natjecanja i prvenstva bit će potrebno uložiti dodatan trud svih uključenih.

Autocross u Rupi - staza AMCD Svigo

Pozivno međunarodno natjecanje – Prvenstvo Regije Zapad za "Nagradu Matulja 2008" u organizaciji AMCD Svigo, a uz tehničku podršku AMD Grobnik, vozi se 28. i 29.06.2008. na autocross stazi u Rupi.

Autocross u Srijanima
Izuzetno lijepo vrijeme pratilo je vozače preko vikenda (01. i 02.12.2007.) u Srijanima gdje se održavala Pozivna utrka za PH u autocrossu (2008.) – Otvoreno Prvenstvo regije Jug za Nagradu ASSDŽ Gornja Poljica 2007. u organizaciji AS Splitsko-Dalmatinska županija i AMK Gornja Poljica te Prvenstvo Dalmacije u organizaciji AMK Gornja Poljica. Staza je u subotu bila dovoljno blatna svim vozačima, no stanje se popravilo u nedjelju kada je ipak bila prohodnija, a samim time io brža. Obzirom da je ovo nova staza AMK Gornja Poljica, ljudi još ne znaju za nju (lokacija i sl.), a vjerojatno je i organizatoru bilo premalo vremena da medijski najavi ovakav događaj. Vjerojatno je to glavni razlog manjem odazivu gledatelja. No to se sve da popraviti u slijedećoj sezoni za kada se predviđa da će se vožnja autocrossera za PH 2008. barem bar jednom godišnje voziti malo južnije, ali ipak u Hrvatskoj.

Autocross vikend u Dalmaciji

Autocrosseri ove godine mogu voziti još dvije trke i to obje na stazi u Srijanima (Split) odmah početkom prosinca; prva je na rasporedu 01.12.2007.

Nagrada Ozlja 2007.

Na autocross stazi Ribnik u Ozlju, u nedjelju - 02.09.2007. vozi se autocross i quad natjecanje Regija Zapad za Nagradu Ozlja 2007.

Rad-Ing autocross 2007.Na autocross natjecanju - Rad-Ing - Rupa 2007. u organizaciji AK Ozalj uz tehničku pomoć AMCD Svigo, bilo je dosta nesvakidašnjih zanimljivosti. Natjecanje za Prvenstvo Regije Zapad te Međunarodno regionalno pozivno natjecanje okupilo je 41 vozilo što školjkaša, što buggyja, i to iz 10 hrvatskih klubova (30 vozača) i 5 slovenskih (11 vozača). Vozači su nakon finalnih vožnji, koje su vožene posebno - za razliku od treninga i kvalifikacijski vožnji koje su vožene zajedno, odigrali nogometnu utakmicu. Ideje za ovakve zanimacije  uvijek potiču od dvojce autocrossera: Staneta Sušnik i Damira Magić koji ne odustaju od namjere da na svakoj trci osmisle dodatne opuštajuće svaštice.