Volvo S60 Cross Country u Detroitu

Volvo S60 Cross Country u Detroitu

Na salonu automobila u Detroitu Volvo će predstaviti posebnu varijantu limuzine S60. O karakteru varijante najbolje govori njeno ime - Cross Country. Razmak između podnice i podloge povećan je za 6 i pol centimetara, ili 65 milimetara, kako to vole reći proizvođači. Riječ je o ideji koja u automobilskome svijetu postoji već neko vrijeme, iako je u novije doba ulogu "cestovnih terenaca" preuzeo niz crossovera i karavana. Novi S60 Cross Country dijeli karakter i značajke s nedavno predstavljenim karavanom V60 Cross Country. To u prijevodu znači da raspolaže spomenutim većim razmakom od podloge i pogonom na sva četiri kotača.

Ovisno o tržištu, S60 Cross Country bit će dostupan i u izvedbi s prednjim pogonom, a isprva će nuditi dva dizelska motora; u varijanti s prednjim pogonom isporučivat će se D4 turbodizelaš sa 190 KS dok će inačicu s pogonom na sva četiri pokretati 2,5-litreni 5-cilindraš.

Cijene i točni termini isporuke bit će objavljeni naknadno, iako je Volvo potvrdio da će prvi modeli biti uručeni početkom srpnja.

Više fotografija +

You have no rights to post comments

Autosport.hr