Eko Taxi u 2013. povećao vozni park za više od 100%
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Novosti

Eko Taxi u 2013. povećao vozni park za više od 100%

Eko Taxi zaključio je uspješnu 2013. godinu u kojoj je više nego udvostručio svoju flotu vozila te ista sada broji 85 vozila koja su samo u prošlog godini prevezla 2 milijuna putnika prešavši pri tom više od 6 milijuna kilometara. Rast flote doveo je i do povećanja broja zaposlenih sa 130 na 220 osoba, kako vozača tako i djelatnika unutar dispečerskog centra i kontrolora voznog parka.

Ekološki pristup kojim se Eko Taxi ističe od konkurencije dobio je novu dimenziju kada su krajem prošle godine gume na svim vozilima unutar voznog parka zamijenjene eko gumama koje spadaju u najviši razred energetske učinkovitosti te na taj način smanjuju potrošnju goriva, a samim time i emisiju CO2 plinova u okoliš. Sve stare gume su ekološki zbrinute kao i sva ulja zamijenjena nakon više od 400 tehničkih servisa koja jamče ispravnost svakog vozila i maksimalnu sigurnost prilikom vožnje.

Zanimljivo je spomenuti kako je 2011. godine kada je Eko Taxi započeo poslovanje, u Republici Hrvatskoj bilo registrirano samo 276 osobnih vozila na hibridni pogon. S brojkom od 30 Toyota Prius vozila, Eko Taxi zauzimao je 11% u ukupnoj brojci. Hibridna vozila Eko Taxija osigurala su, na razini flote, smanjenje CO2 plinova za 35%!

Osim u povećanje flote, značajno ulaganje u 2013. godini bio je i novi program unutar dispečerskog sustava čime je poboljšana logistika te ujedno pouzdanost i efikasnost za putnike.
Autosport.hr