Dunlopov Sport Maxx Race odabran za novi Porsche 911 GT3

Dunlopov Sport Maxx Race odabran za novi Porsche 911 GT3

Dunlop ove, baš kao i proteklih sezona svojim visokokvalitetnim gumama krasi sportske modele automobila, a najnoviji član tog društva je Porsche 911 GT3. Jedne od Dunlopovih uspješnica su visokoizdržljive gume Sport Maxx Race koje je odobrio Porsche za svoj novi model 911 GT3 zbog uravnoteženih voznih prednosti i sportske izdržljivosti na visokoj razini.

Ta sportska guma, koja u svom konceptu ima prepoznatljivu Dunlopovu kvalitetu u trkaćem segmentu, montirana je na prednje kotače Porschea 911 GT3 u dimenziji 245/35 ZR20 (91Y), a na stražnje u dimenziji 305/30 ZR20 (103Y) XL. Dunlop je navedene dimenzije i njihovu specifičnu kombinaciju razvio upravo za novi Porsche 911 GT3 i pri tome je blisko surađivao s proizvođačem vozila.

Andreas Preuninger, projektni direktor vozila GT u tvrtki Porsche AG, izjavio je: "Još od samoga početka bili smo uvjereni da će se guma Dunlop Sport Maxx Race na našem GT3 dobro ponašati jer je njezino prijanjanje na izuzetno visokoj razini. Upravo zbog tih guma uspjeli smo poboljšati smanjenje brzine kod kočenja i postigli optimalan prijenos poprečnih sila. Gume također postižu pouzdano reagiranje pri upravljanju i veliku stabilnost smjera. Testove smo proveli i na trkaćoj stazi Nürburgring Nordschleife na različitim asfaltnim površinama, u različitim zavojima i kod različitih kompresija te su dokazali da možemo imati velika očekivanja od Sport Maxx linije guma.”

Autosport.hr