Za pola milijuna eura Nissan Juke R može biti vaš

Za pola milijuna eura Nissan Juke R može biti vaš

Juke-R s motorom od 3,8 litara i najvećom brzinom od 260 km/h svoju je premijeru u siječnju doživio u Dubaiju i privukao golemu pozornost, a Nissan je dobio tri čvrste narudžbe za taj automobil. Dva su automobila naručili uglednici iz dubaijskog visokog društva.

Nissan će po narudžbi načiniti još takvih automobila, a narudžbe će primati iduća četiri tjedna. Proizvodnja će početi nakon toga. U Nissanu zasad cijenu skrivaju k'o zmija noge, ali neslužbeni izvori tvrde kako će se kretati oko brojke od 400.000 do 450.000 eura. Sasvim dovoljno da se Nissanu isplati trud i troškovi, a od imućne arapske klijentele izmami još poneki djelić njihovog džeparca.

Dok se izvorni Juke-R temeljio na podvozju MY10 GT-R, nova će se serija okoristiti pogonom i šasijom MY12 GT-R. Prva će tri automobila svojim vlasnicima biti isporučena potkraj ljeta.

Gareth Dunsmore, marketinški upravitelj zadužen za Juke izjavio je: "Juke-R izvorno je bio poseban koncept namijenjen spajanju dvaju Nissanovih najinovativnijih modela. Međutim, reakcija je na automobil u Dubaiju bila nevjerojatna - ljudi su ga htjeli kupiti na ulici!

Uz tako veliko oduševljenje i tri čvrste narudžbe, odlučili smo da automobil uđe u proizvodnju. Ne možemo razočarati ljubitelje koji toliko žarko automobil žele imati u svojoj zbirci. Juke-R postao je pravi fenomen i ja sam iznimno ponosan na učinak koji je postigao. O Jukeu će novih vijesti biti kasnije tijekom godine."

Svatko tko želi iskazati svoje zanimanje za Nissanov najinovativniji crossover može to učiniti na internetskoj stranici Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

Nissan je najavu danas potkrijepio objavljivanjem najave filma na internetskoj adresi http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial. Glavna zvijezda je Juke-R.

Desert Nemesis prati Nissanova prvog pobjednika GT Akademije Lucasa Ordoneza kako se najboljim superautomobilima na svijetu utrkuje u uzbudljivim uličnim utrkama poput onih u igrici ‘Need for Speed'.

U Desert Nemesis nagrađivani režiser Rob Kaplan zabilježio je buku i uzbuđenje koje mišićavi Juke-R stvara u uličnim utrkama s najglasnijim i najslavnijim protivnicima.

Ispreplićući filmske prizore sa snimkama igrača koji se pretvorio u profesionalnog vozača pa najuzbudljivije superautomobile na svijetu vozi ulicama ekskluzivne marine u Dubaiju, Kaplan nudi mogućnost da vidimo kako Juke-R pronalazi svoje mjesto u svjetskoj eliti.

Španjolac Ordonez postao je profesionalni vozač utrka zahvaljujući Nissanovoj vrlo inovativnoj GT Akademiji utemeljenoj 2008. u zajednici sa Sonyjem. Svoj je debi na 24 sata Le Mansa s Nissanom imao 2011., a 16. i 17. lipnja u La Sarthe će se vratiti s pobjedničkom ekipom Greaves Motorsporta koja rabi Nissanove motore.

Kao predigra za film 3. svibnja na Nissanovim Facebook i YouTube kanalima objavljeno je nekoliko filmova koji gledateljima nude uvid u jednu od najsmionijih i najuzbudljivijih filmskih produkcija.
Autosport.hr